Høsten treningstider er avklart

Postet av Enebakk IF - Håndball den 24. Jun 2020

2020-06-29: Det er gjort en mindre endring av treningstidene. Oppdaterte treningstider fremkommer i oversikten under. 


Da er årets hallfordeling gjort i Enebakk kommune, EIF og EIF Håndball. Dette gjøres ved at EIF først møter Enebakk kommune og Driv og fordeler kommunens hallflater. Etter dette fordeles EIF sine hallflater mellom gruppene og til slutt fordeler håndballgruppa treningstider til lagene.

I håndballgruppa har vi mange hensyn å ta i dette arbeidet, men vi tror at de fleste nå er ivaretatt. Denne kabalen blir for øvrig vanskeligere for hvert år fordi det blir mer press på de dekkeflatene vi har, noe som er super-bra, for det betyr mer aktivitet og flere barn i hallen. 

Vedlagt ligger treningsplanen for sesongen 2020/21, gjeldene fra 01.08.20. Dere finner denne også på nettsidene våre (husk å gå til rett periode), https://haandball.enebakkif.no/p/23064/hall--og-treningstider


Enebakk håndball er stolt arrangør av Loppetassen og Minirunde sesong 2020/2021

Postet av Enebakk IF - Håndball den 11. Jun 2020

Årets sesong er på hell og styret er godt i gang med planleggingen for neste sesong. Hallen skal atter igjen fylles med håndballglede, og det er med stor glede vi informerer om at klubben er tildelt Loppetassen og Minirunde neste sesong.

Disse arrangementene er det alltid rift om i regionen og i år ble det meldt om rekordmange søkere. Dermed er det ekstra gledelig at Enebakk håndball får være arrangør for hele fire Loppetassen og Minirunder neste sesong. Dette gir gode inntekter i klubbkassa og er spesielt kjærkomment fordi vi måtte avlyse to av vårens arrangementer på grunn av covid-19.

Det er en super anledning til å få vist frem den flotte klubben vår, både med det som skjer på banen og det flotte arbeidet som skjer i kulissene under slike arrangementer.


Datoene for arrangementene er som følger:

• Minirunde 1 19.09.20

• Loppetassen bronsje 14.11.20

• Loppetassen sølv 16.01.21

• Minirunde 6 17.04.21


Det er forventet storinnrykk av spillere og publikum på hvert av arrangementene, og det vil derfor være et stort behov for dugnadsinnsats. Arrangementsgruppa i styret er ansvarlig for å fordele oppgaver til lagene, og oversikt kommer fra din lagleder over sommeren. Frem til da så er det fint om du noterer datoene i almanakken og er forberedt på å stille med en hjelpende hånd.

Inntil vi ses igjen så vil styret ønske alle en riktig god sommer – vi ses igjen neste sesong.


Med hilsen

Styret EIF Håndball
Vil du være med å ha det gøy?

Postet av Enebakk IF - Håndball den 8. Jun 2020

Høsten 2020 inviterer Enebakk Håndball barn født i 2014 til å bli med å ha det gøy med håndball. Vi ønsker alle barn fra 1. trinn og foreldre velkommen til håndballtrening høsten 2020. Den første treningen vil være søndag 13. september kl 13:00. 


Samtidig som barna trener avholder vi et foreldremøte. Her vil vi gi informasjon om det praktiske ved Enebakk Håndball og oppstarten av et nytt lag. Treningstiden for årgangen 2014 er ikke satt enda, men vil bli gitt på det aktuelle møtet.


Husk gode sko, treningstøy og drikkeflaske til barna.


Har dere flere spørsmål er det bare å ta kontakt med sportslig utvalgs representant Jeannette Hofseth. Kontakt: mob: 993 54 333, epost: Jeanettehofseth@gmail.com


Sportslig hilsen Enebakk if HåndballVinnere av april-challengen

Postet av Enebakk IF - Håndball den 3. Jun 2020

I april la vi ut challengen «Vi er isolert, men likevel holder oss i form». Perioden er nå over og det gjenstår bare å kåre vinnerne!


Vi lovte premier til den utøver i hvert lag eller gruppe som løp lengst. Likevel, vil vi trekker frem en deltager som overgikk alle andre, uavhengig av lag eller gruppe, og som løp nesten dobbelt så langt som nummer 2; Ida Engen!


Ida spiller på 2004-laget der hun spiller på de fleste posisjoner. I tillegg til dette løper hun normalt 2-3
ganger i uken, men mer nå som det er korona-tider.

"Først og fremst løper jeg fordi jeg elsker å bli sliten og fordi det er veldig gøy. Det er alltid morsomt å konkurrere mot andre, egentlig samme hvilken sport eller om det er en runde kortspill. Så elsker jeg å vinne men hater og tape. "

Gratulerer Ida!


Så tilbake til den høytidelige premieutdelingen; Det deles ut premier i følgende kategorier og med følgende vinnere:


Beste utøver 2004
Ida Engen
Beste trener og beste håndballstyre
Erik Enersen
Beste utøver 2009
Margrethe Birkeland
Beste lagleder 
Petter Bakke
Beste dommer 
 Marlin Dahl Olsson
Beste hjelpetrener
 Annie Bakke


Dere ser at støtteapparatet stilte sterkt. Vi hadde planer om å utfordre fotballen på en tilsvarende challenge i mai, men var redd for at vi hadde tapt med den innsatsen de fleste lagene hadde 😊 

Mens konkurransen bare var gøy, er det imidlertid et alvor i dette; Det er viktig å holde seg i form i de periodene som vi ikke får trent som vi pleier; Det er viktig for å kunne prestere når vi vi kommer i gang igjen og det er viktig for å unngå skader når belastningen økter igjen. Vi er nå så vidt i gang igjen, men har en lang sommerferie foran oss; Ikke glem å holde dere i form!

 

Ikke for å glemme til slutt; Vinnerne vil ved en passende anledning får en krones-is som premiering!
Trivselsundersøkelse i Håndballgruppa

Postet av Enebakk IF - Håndball den 3. Jun 2020

Håndballgruppa i EIF gjennomfører denne forsommeren en undersøkelse blant spillere, foreldre og utvalgte støttefunksjoner i gruppa. Formålet med undersøkelsen er å kartlegge motivasjonen til utøverne i gruppa, få tilbakemeldinger på hvordan trivselen i gruppa er, samtidig som vi ønsker tilbakemeldinger på hvordan vi kan forbedre oss.

Undersøkelsen blir gjennomført i perioden 1. – 14. juni.


Undersøkelsen er anonym. Dersom du likevel velger å oppgi navn, er du med i trekningen om å få dekket treningsavgift for høsten 2020 for én utøver.


For å bli med i undersøkelsen går du inn på følgende lenke: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=TG_RrAVNGku-4MvC0v4uuNQEVimAyRlJruZv-R0tMLVUNU5RWEczRzVEUVUzQkFFTzI4TTNBRlFZWS4u


Mer informasjon om undersøkelsen finner du her:

https://haandball.enebakkif.no/p/52798/undersokelse-enebakk-handball
Nye lettelser i smitteverntiltakene

Postet av Enebakk IF - Håndball den 3. Jun 2020

Det åpnes for nye lettelser i smitteverntiltakene i Håndballgruppa; Det åpnes nå for bruk av klister for de lagene som bruker dette, samt at vask av baller oppheves. 

Vi vil presiserer at 1 m regelen gjelder for ALLE  inn og ut av hallen, i og ved pauser. Flasker og bag skal ha 1 meter mellomrom. Det er viktig at trenere følger opp disse tiltakene. 


Oppdaterte smittevernstiltak (ny punkter er merket med stjerne): https://bloccontent.blob.core.windows.net/files/200000195/1952/2020/6/3/2020-06-03-tiltak-for-smittevern-eif-h-ndball.pdf


Side med smittevern: https://haandball.enebakkif.no/p/52495/smitteverntiltak 
Regjeringen har nå annonsert at vi kan gjenoppta håndballtreninger

Postet av Enebakk IF - Håndball den 29. Mai 2020

En gledens dag!  Regjeringen har nå annonsert at vi kan gjenoppta håndballtreninger sånn vi kjenner de, dog med noen enkle regler. Det er imidlertid viktig å presisere at dette er ikke full åpning av alt, det er fortsatt en del regler som skal følges.


Den oppdaterte smittevernsveilederen regulerer all organisert trening fra 01.06.2020 og det er viktig at trenere og utøvere setter seg godt inn i denne smittevernsveilederen og følger den.


Jeg minner om at det aller viktigste smitteverntiltaket fortsatt er at syke personer holder seg hjemme, og at personer med selv milde luftveissymptomer ikke møter til aktiviteter og har god hygiene. Og, som vi alle vet, skal vi holde minst 1 meter avstand til hverandre i hverdagen.


Mer informasjon finner dere her: https://haandball.enebakkif.no/p/52495/smitteverntiltak 


Mvh Enebakk IF Håndball

Erik Enersen

Leder 
Oppdaterte smittevernstiltak

Postet av Enebakk IF - Håndball den 26. Mai 2020

Da kan vi meddele at fra og med 26.05.20 er Flatebyhallen åpnet for organisert trening. Det er veldig strenge regler for å gjennomføre trening i hallen. Og kommunen følger opp at vi gjør våre tiltak riktig. Les den oppdaterte smittevernsfolder datert 25.05.20.

 

Vi vil presisere at et lag kan kun gjennomføre en økt pr uke i hallen, dette for å holde antall mennesker i hallen på et minimum nå frem til sommeren. Hovedtrener for hvert lag står ansvarlig for at respektivt lag følger EIF Håndball sine regler for smittevern.

 

Les mer her: https://haandball.enebakkif.no/p/52495/smitteverntiltak

Oppdaterte smitteverntiltak

Postet av Enebakk IF - Håndball den 13. Mai 2020

Det er nå lagt ut en oppdatert «Tiltak for smittevern i Enebakk Håndball». Det er i denne gjort oppmykninger i forhold til tidligere, i samsvar med nye retningslinjer fra FHI. Dette innebærer at treninger kan gjennomføres for inntil 20 personer som holder minst én meter avstand. Hallen vil imidlertid fortsatt være stengt. Det er en forutsetning at tiltakene følges av alle for at vi skal kunne sette i med treninger igjen, så sett dere godt inn i tiltakene som er beskrevet.


Tiltakene ligger her: https://bloccontent.blob.core.windows.net/files/200000195/1952/2020/5/13/2020-05-11-tiltak-for-smittevern-eif-h-ndball.pdf


Du vil til enhvert tid finne oppdaterte tiltak på denne siden: https://haandball.enebakkif.no/p/52495/smitteverntiltak 

Smitteverntiltak for EIFH

Postet av Enebakk IF - Håndball den 5. Mai 2020

Det er utarbeidet smitteverntiltak for håndballgruppa. 

Gjeldende tiltak for smittevern i håndballgruppa ligger på lenken under. Dokumentet som ligger på denne siden vil alltid være oppdatert. Ved endringer i dokumentet vil revisjons-historikken vil fremkomme under.

Tiltakene er utarbeidet av Håndballgruppa ved leder og er godkjent av leder EIF og kommunelegen. Det er en forutsetning for vår aktivitet at reglene etterleves.

Lenke: https://haandball.enebakkif.no/p/52495/smitteverntiltak 
Kjære alle flotte håndballspillere og engasjerte foresatte

Postet av Enebakk IF - Håndball den 16. Apr 2020

Denne våren ble ganske annerledes enn det noen av oss hadde sett for oss. Håndballglede, kamper, cuper, plasseringer og treninger med gode håndballvenner ble satt på vent. Foreløpig ser det ut som idretten starter opp igjen som normalt til høsten, og da skal vi gi full gass med sportslige aktiviteter i klubben vår. Korona skal ikke stoppe oss fra å fortsette den gode spiller- og dommerutviklingen vi har i klubben vår.

Det er ikke til å komme unna at denne våren også medfører en økonomisk belastning for klubben. Vi skulle blant annet gjennomføre Loppetassen og Minirunde i mars/april som naturlig nok ble avlyst. Disse to arrangementene ville vært en betydelig inntektskilde, og vi anslår et inntektstap på nærmere 100 000 kroner som følge av disse avlysningene. Styret har revidert budsjett for 2020 og kuttet kostnader der det er mulig. Vi har hatt fokus på å opprettholde sportslige aktiviteter som kommer alle våre flotte spillere til gode når vi starter opp igjen, og har i stedet kuttet på andre områder. Det er ingen dramatikk i dette, og revidert budsjett viser fortsatt et overskudd – om enn noe mer marginalt enn det vi ønsker. Styret jobber også med alternative inntektskilder, og kommer til å søke om å avholde Lopptassen og Minirunde også til høsten.

Den største inntektskilden klubben har i løpet av sesongen er treningsavgifter. I år er denne inntektskilden enda viktigere, og vi er helt avhengig av dette for å kunne holde klubben flytende. Dersom store deler av dette inntektsgrunnlaget bortfaller kan det medføre betydelige budsjettkutt, også av de sportslige aktivitetene og det er noe vi i det lengste ønsker å unngå.  

Klubben sender i disse dager ut betalingsvarsel på treningsavgiften. Det er gledelig å se at halvparten av alle medlemmer allerede har betalt denne. Til de som ikke har betalt så langt, minner vi om at også denne treningsavgift må betales, da denne inntekten gjør det mulig å fortsette den gode sportslige aktiviteten i klubben.

Hele styret vil takke alle spillere og foresatte for all positivitet på tross av avlyst sesong. Det har ikke vært enkelt for noen, men når verden er tilbake på skinner igjen så gleder vi oss til å fylle hallen med pur håndballglede.

Det er ikke så lenge til vi kan møtes igjen – så hold ut, for alt blir bra igjen. I mellomtiden ring en venn, tren digitalt med laget, kast ball med søsken eller foresatte og hold dere friske.

Med sportslig hilsen

Styret i EIF Håndball
Enebakk IF's seniorlag rykker opp!

Postet av Enebakk IF - Håndball den 26. Mar 2020

Enebakk IF SeniorEn glad-sak;

NHF har i dag tatt en avgjørelse vedrørende avslutning av sesongen 2019/2020. Alt seriespill ble brått avsluttet for 14 dager siden og ingen fikk spilt ferdig sine avdelinger. EIFH's damelag lå på 2.plass i 6 divisjon med få kamper igjen å spille og toppkampen mot Skjetten ble avlyst. 

Det ble klart i dag at EIFH seniorlag for kvinner rykker opp og skal spille i 5 divisjon sesongen 2020/2021. Les NHF's begrunnelses her.

En meget god sesong for EIFH's jenter som overbeviste stort og rykket opp på første forsøk. 
Loppetassen Stjerne er utsatt

Postet av Enebakk IF - Håndball den 11. Mar 2020

Her kommer siste oppdatering ang corona-virus for idretten og aktivitet for EIF og EIF Håndball pr 11.03.20 kl 12.00:

RØN og Kommunelege har kommet med følgende anbefaling i dag:

Loppetassen Stjerne er utsatt på ubestemt tid.

Dette betyr at det ikke blir kamper, dugnad eller annen aktivitet rundt dette til helgen.

Vi håper og kunne arrangere denne utover våren eller tidlig høst. Vi kommer tilbake til informasjon ang dette. 


Kommunelegen sier følgende:

Annen sportslig aktivitet skal fortsette som vanlig. EIF sine undergrupper skal gjøre en risikovurdering som skal godkjennes av kommunelege hvis det er mer enn 100 mennesker samlet i hallen og andre arrangement på samme tid. 

EIF Håndball oppfordrer til god håndhygiene for våre utøvere på trening og før/etter kamper.  

Det vil bli hengt opp info foldere i hallen ang smitteverntiltak, følg disse. 


Enebakk IF Håndball
Nominasjon til årets ildsjel

Postet av Enebakk IF - Håndball den 5. Mar 2020

EIF Håndballstyret ønsker å få inn kandidater til Årets Ildsjel. 

Kriterier for å vurderes som Årets ildsjel er:

  • Vedkommende har gjort en solid innsats for EIF Håndball.
  • Hun/han kan være enten trener, lagleder, hatt verv eller bidrar særdeles positivt for EIF Håndball.
  • Ildsjelen har utført oppgaver på en slik måte at det fremmer håndballgruppen sportslig og/eller sosialt, og vært en stor ressurs for gruppa.

Nominasjoner sendes inn til enebakk@ronhandball.no innen søndag 08.03.20. 

Det er styret i håndballgruppa som fungerer som jury. Prisen vil bli delt ut under håndballens kick-off arrangement ved starten av neste sesong.


Bildet er av Anne-Berit som fikk prisen i fjor:

Det spirer og gror i håndballgruppa

Postet av Enebakk IF - Håndball den 30. Jan 2020

Vi er godt i gang med Regionseriens vårsesong og Loppetasser og Minirunder for de som spiller det. Samtidig er gruppa i gang med å planlegge resten av året. Så hvordan ser det ut?De eldste lagene har fått til et fint samarbeid som har gjort at J2003 og KSr frem til nå har klart å stille lag i begge seriene. Nå har vi dessverre hatt frafall av spillere fra J2003 som gjør at dette laget er trukket fra serien, mens resten av spillerne fortsetter å spille Regionsserien for KSr. Dette laget gjør det kjempebra og vi oppfordrer alle til å komme ned i hallen å heie på dem når de har hjemmekampene sine.


 

I den andre enden av alders-skalaen har vi de yngste lagene våre, 6 og 7-åringene. Her er det stor idrettsglede og håndball-iver. Disse lagene spiller ikke ordinær Regionsserie, men spiller Loppetass og Minirunder. Her fylles hallene med ivrige unger 4 ganger i året, med innmarsj, nasjonalsang og høytidelig stemning. Sist Enebakk arrangerte Loppetassen i egen hall hadde vi omtrent 300 utøvere, i tillegg til foreldre, besteforeldre, onkler og tanter i hallen. 

 


Det å holde ungdommen vår i idretten i de kritiske årene 15-16 år er et mål for oss. For en del år siden mistet vi noen ungdomslag. Dette betyr at det er vanskeligere å rekruttere opp seniorlag, det utfordrer hospitering for spillerne og det gjør at vi mister gode forbilder for de minste. Nå er vi imidlertid igjen nær fulltallige! Vi mangler nå et 2005-lag. Foruten dette har vi lag i regionsserie på alle alderstrinn, fra 6-åringene til 16-åringene og damelag. Dette er gøy! 

 

Ut over dette har det i Enebakk over tid vært slik at guttene i hovedsak har spilt fotball, mens jentene har spilt håndball. Vårt overordnede mål er å tilby både gutter og jenter et sportslig tilbud, uavhengig av størrelsen på ballen de vil spille med. Derfor er det så viktig med et godt samarbeid mellom gruppene i idrettsforeningen. Det er gledelig at vi nå stiller med rene guttelag på både 2012 og 2011. Vi ønsker å ha med oss flere gutter. De som har fulgt med på Håndball-EM kan skrive under på at håndball er en skikkelig gutte-idrett også. Kjenner du noen som vil være med, så si ifra!

 

Før sesongen er ferdig i slutten av mars har vi gjennomført 49 hjemmekamper i Flatebyhallen. Vi har da ikke regnet med at vi skal arrangere en Loppetassen og en Minirunde som legger på ytterligere 2 fulle dager med kamper. Det er med andre ord mye moro nede i hallen, så kom nedom og hei. Vi setter pris på hjemme-publikum!

 

Vi har også en annen gruppe utøvere som det ofte ikke snakkes så mye om, nemlig dommerne. De siste par årene er det gjort et realt løft for dommerne i klubben vår. Dette er viktig som et tilbud til utøverne, men det er også viktig for klubbens økonomi. Dersom vi ikke kan stille et tilstrekkelig antall kvotedommere må vi betale en anselig sum for dette. Igjen er derfor rekruttering og det å satse på gruppen vært viktig.

 


Og så har vi alle de andre som engasjerer seg nede i hallen; Trenere som bruker en stor del av tiden sin på egne og andres unger for å gi dem et godt tilbud, lagledere og foreldrekontakter, styremedlemmer og ikke minst alle dem som alltid stiller opp når noe må gjøres. Vi møter hel-profesjonelle klubber i seriespillet vårt, med høye ambisjoner, betalte trenere og et hel-proft støtteapparat. Vi har dere, entusiastiske støttespillere, som stiller opp for ungene. Mens det snakkes om at manglende foreldre-innsats og dugnadsånd er en samfunnstrend, har vi én voksen per 3-4 utøvere i håndballgruppa. Dette setter vi pris på! Takk til dere alle!


 

Nettopp fordi vi driver klubben på dugnadsbasis har det vært viktig for oss å utdanne trenere og hjelpetrenere, både som inspirasjon, faglig påfyll og for å øke utbyttet for utøverne våre. Siste året har vi derfor investert i utdanning. Vi mener dette er viktig og kommer til å fortsette med dette også kommende år. 

 


Så koster det å drive et idrettslag, selv om det drives dugnadsbasert. Vi har nettopp landet årets budsjett, selv om det formelt skal vedtas på årsmøtet til EIF. Vi får flere eldre lag, disse koster oss mer enn de minste. Selv om det er klubber som holder mindre utstyr til utøverne enn oss, ønsker vi å holde det på nåværende nivå. Samtidig ønsker vi å fortsette å satse på trenere og dommere. Det også slik at klubben selvsagt dekker alle påmeldinger i regionserier, loppetass og minirunde, men i tillegg til dette dekker klubben påmelding til andre turneringer om lagene skulle ønske dette; Vi har gjort en endring på dette i det nye budsjettet der det settes av en sum per lag istedenfor et antall turneringer. De fleste lag kommer bedre ut på denne måten. Alt dette skal finansieres. De største inntektskildene våre er treningsavgifter og inngangspenger på hjemmekampene våre. Treningsavgiftene våre har ikke vært regulert på flere år og vi holder dem på dagens nivå også i kommende periode. Så vidt vi er kjent med ligger disse på et lavt nivå sammenlignet med flere andre klubber, men det er viktig for oss at alle skal ha mulighet til å delta i idretten. Vi har tidligere hatt loddsalg som inntektskilde, men mange har ikke ønsket dette. Som erstatning for dette, har vi isteden valgt å gjennomføre Loppetassen og Minirunder i egen hall. Dette krever litt mer støtte av dere, men samtidig fyller vi hallen med glade barn, idrett og inntektene er gode. Vi håper dere er positive når vi spør dere om hjelp også i året som kommer!

 

Vi ønsker alle utøvere lykke til i resten av sesongen og takker alle hjelpere for tiden dere legger ned i klubben!

 

Med hilsen

 

Kenneth Johnsen

Leder EIF håndball